Gastouder worden

Een Top Job!

Gastouder worden

Gastouderopvang is professionele opvang. Het is niet zomaar ‘even oppassen’. Nee, gastouders bieden een ontzettend grote bijdrage aan de ontwikkeling van jonge kinderen. Het is bewezen dat kinderen die naar een gastouderopvang gaan zelfverzekerder, sociaal vaardiger en communicatief vaardiger zijn, vergeleken met kinderen die niet naar een gastouderopvang gaan. Kinderen leren, spelen en ontwikkelen zich in de huiselijke en warme omgeving van de gastouder, draaien mee in het gezinsleven en leren omgaan met huisdieren (als de gastouder huisdieren heeft).

Ben jij ook zo gek op kinderen, wil je meer quality time voor je eigen gezin en je eigen werkdagen- en tijden bepalen? Dan is gastouder worden zeker geschikt voor jou! Je kunt met heel veel (mbo/hbo) diploma’s starten als gastouder; check de Diplomalijst gastouder of jouw diploma geschikt is. Heb je geen geschikt diploma? Geen probleem! Dan kun je binnen maximaal 6-8 maanden jouw gastouderdiploma behalen en worden de kosten bijna volledig vergoed via het STAP-budget.

Hoe word ik gastouder?
Er is steeds meer vraag naar gastouderopvang. Als je start als gastouder komt er veel informatie op je af. Je wordt door ons begeleid van a-tot-z. Lees hieronder alle informatie over gastouder worden.