20190112202932

Wat is gastouderopvang?

Gastouderopvang is professionele, kleinschalige kinderopvang bij de gastouder thuis. Er zijn maximaal 6 kinderen aanwezig en de kinderen worden opgevangen in de eigen woning van de gastouder, waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor jouw kind.

Ook kan de gastouder bij jou thuis zorgen voor jouw kinderen; we spreken dan van Nanny-opvang. Voor meer informatie over Nanny-opvang kun je hier terecht.

Elk kind is uniek en heeft zijn persoonlijke talenten. Wij vinden dat alle kinderen de kans moeten krijgen om op te groeien in een evenwichtige, veilige en fijne gastouderopvang, zodat jij met een gerust hart je kind(eren) kunt achterlaten.

Gastouderopvang = flexibele opvang

Samen met je gastouder bepaal je welke dagen en welke tijden je kind naar de opvang gaat en maak je afspraken over praktische zaken zoals het dagritme, wensen en behoeftes van jou en je kind. Elk kind is uniek en krijgt opvang op maat.

Maak je gebruik van Nanny-opvang? Dan is de Nanny een verlengde van jouw gezin en vangt zij de kinderen op in jullie eigen vertrouwde omgeving. Ook zorgt ze voor (eenvoudige zaken in) het huishouden en is ze er 100% voor de kinderen.

20190112202612
Baby sleeping

Lage opvangkosten

Bij jouw gastouder betaal je alleen de afgesproken opvanguren en géén dagdelen, zoals bij een kinderdagverblijf. Je betaalt dus alleen de uren dat je kind daadwerkelijk in de opvang aanwezig is. Ook betaal je geen geld voor nationale feestdagen, vakanties & vrije dagen van de gastouder.

Je mag de opvangkosten indienen bij de Belastingdienst en hierover ontvang je Kinderopvangtoeslag. Hierdoor hoeven ouders maar een klein deel zelf te betalen (de verplichte Eigen Bijdrage).

Hier kun je meer lezen over de kosten van gastouderopvang.