Gastouderopvang heeft vele voordelen. We zetten ze voor je op een rij:

Veel persoonlijke aandacht

Gastouderopvang is kleinschalige opvang, waardoor de gastouder veel tijd en aandacht aan je kind kan geven. Kinderen krijgen een goede en hechte relatie met de gastouder en voelen zich daardoor geborgen en veilig. Dit is essentieel voor een optimale ontwikkeling van kinderen en op deze manier kunnen de talenten en vaardigheden van je kind extra gestimuleerd worden.

Kleinschalige opvang in een huiselijke sfeer

Gastouderopvang is kinderopvang in kleine groepjes van maximaal 6 kinderen. De opvang vindt plaats in een vertrouwde omgeving, net zoals thuis. Dit geeft rust en regelmaat aan de kinderen. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen bij een gastouder een hoger welbevinden hebben dan kinderen die naar een kinderdagverblijf gaan.

Ouders kiezen zelf hun gastouder

Als ouders is het een prettig gevoel als je je kind bij een gastouder kunt brengen die je vertrouwd en waar je een goede klik mee hebt. Elke ouders heeft eigen opvattingen op gebied van opvoeding, ontwikkeling, cultuur, waarden en normen. Wij helpen je bij het zoeken naar de perfecte match.

Elke dag een vertrouwd gezicht

Voor kinderen is voorspelbaarheid belangrijk, zodat het zich geborgen voelt. Net zoals rust, ruimte en regelmaat. Doordat je kind elke dag in dezelfde omgeving bij dezelfde persoon komt, zal het zich sneller op zijn gemak voelen en wennen aan de omgeving en de andere kinderen. Dit in tegenstelling tot de grote kindgroepen (vaan tot 16 kinderen) en de vele verschillende leidsters op een kinderdagverblijf.

Gezonde en veilige opvang

De opvanglocatie van elke gastouder wordt periodiek door ons gecontroleerd doordat wij de Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitvoeren. Daarbij stellen wij aanvullende eisen aan de omgeving van de kinderen en zorgen wij samen met onze gastouders ervoor dat alle kinderen kunnen opgroeien in een gezond en veilige opvang.

Wist je dat kinderen die naar een gastouder gaan tot wel 70% minder vaak ziek zijn dan kinderen die naar een kinderdagverblijf gaan? En dat gastouders door de kleinschaligheid beter voor jouw kind kunnen zorgen, zelfs als het zich even niet zo lekker voelt? Bij kinderdagverblijven moeten kinderen 55% vaker en sneller door ouders opgehaald worden als ze ziek zijn.

Professionele gastouders met passie en liefde voor kinderen

Al onze gastouders beschikken over een erkend diploma, een ehbo-certificaat en werken volgens ons pedagogisch beleidsplan en de daarbij behorende protocollen. Wij toetsen deze kennis regelmatig en bieden opleidingen en workshops aan, zodat elke gastouder zich kan blijven ontwikkelen.

Gastouders zijn gek op kinderen en werken met veel passie en liefde; elk kind is uniek en verdient de beste zorg!

Gastouderopvang is de voordeligste vorm van kinderopvang

Bij jouw gastouder betaal je alleen de afgesproken opvanguren en géén dagdelen, zoals bij een kinderdagverblijf. Je betaalt dus alleen de uren dat je kind daadwerkelijk in de opvang aanwezig is. Ook betaal je geen geld voor nationale feestdagen, vakanties & vrije dagen van de gastouder. Het adviestarief voor gastouderopvang is € 5,50/uur en dit is aanzienlijk lager dan het tarief van kinderdagverblijven dat gemiddeld rond € 7,95/uur ligt. En wist je dat Villa Nana één van de goedkoopste gastouderbureaus is, waar je slechts een basistarief van € 38,-/maand betaalt, je voor het 2e kind in de opvang 50% korting krijgt (€ 19,-/maand) en elk volgend kind zelfs gratis is en je enkel variabele kosten per uur betaalt?

Daarbij zijn wij en onze gastouders officieel geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen en dat betekent dat alle ouders (afhankelijk van de hoogte van het inkomen) in aanmerking komen voor Kinderopvangtoeslag. Uiteindelijk betaal je na ontvangst van de toeslag netto veel minder per maand.

Flexibele opvang en opvang op maat

Samen met je gastouder bepaal je welke dagen en welke tijden je kind naar de opvang gaat en maak je afspraken over praktische zaken zoals het dagritme, wensen en behoeftes van jou en je kind. Elk kind is uniek en krijgt opvang op maat. Sta je in de file of heb je een langere meeting? Geen probleem; je kind kan gerust langer blijven bij de gastouder. Ook als je kind niet lekker is hoef je niet gelijk een vrije dag op te nemen omdat het niet naar de opvang kan gaan.
Naast dagopvang zijn er diverse andere vormen van opvang mogelijk: halve dagen, bso-opvang, avond- en weekendopvang, flexibele dagen enz. En dat allemaal voor vaak dezelfde uurprijs en zonder extra kosten.

Optimale ontwikkelingsmogelijkheden voor elk kind

Door de kleine groep, de hechte relatie met de kinderen en een vertrouwde omgeving kunnen gastouders veel betekenen voor de ontwikkeling van je kind. Onze gastouders zijn gecertificeerd, handelen volgens ons pedagogisch beleidsplan en volgen regelmatig opleidingen en trainingen om hun kennis up to date te houden. Er zijn tal van gastouders die een Vroeg- en Voorschoolse Educatie programma (VVE-programma) aanbieden, of thematisch werken. Zo kan je kind spelenderwijs leren en wordt het goed voorbereid op de basisschool. Het speelgoed en de opvanglocatie is volledig afgestemd op de leeftijden van de kinderen. Daarbij zijn er gastouders die bso-opvang verzorgen en de kinderen begeleiden de kinderen bij bijvoorbeeld het maken van huiswerk. Kortom: elk kind krijgt volop mogelijkheden zodat het in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier kan ontwikkelen.

Fijne communicatie met gastouder en gastouderbureau

Wij vinden een goede en open communicatie met onze gastouders en jou als ouder erg belangrijk en ook tussen jou en de gastouder vindt er vaak communicatie plaats. Er zijn korte lijnen, een speciale Opvangapp en de gastouder is goed bereikbaar. Hierdoor blijf je continu op de hoogte van het welzijn van je kind en kan er tijdig ingesprongen worden als dat nodig is.