Voor gastouders

Uitstekende begeleiding, vakkennis, open communicatie en goede bereikbaarheid: daar staan wij voor. Je mag regelmatig (online) workshops/lezingen volgen, je kunt met al je vragen bij ons terecht en je krijgt elke maand lekker snel -binnen 4 werkdagen- jouw opvangvergoeding uitbetaald.
Op zoek naar nieuwe vraaggezinnen? Wij helpen je! We checken welke vraaggezinnen in jouw regio op zoek zijn naar een gastouder en laten ouders eerst bij jou kennismaken. Een goede klik is namelijk heel belangrijk.

En…

Geen zorgen over contracten, administratie of ingewikkelde systemen. Daar doen we niet aan. Wij nemen je alles uit handen en zorgen ervoor dat jij kunt doen waar je goed in bent: zorgen voor jouw gastkinderen!

Als gastouder wil je je onderscheiden van andere gastouders, maak je bewuste keuzes in jouw opvang en biedt je kinderen een fijne plek. Spreekt onze werkwijze je aan en wil je samenwerken met een professioneel gastouderbureau? Schrijf je dan in! We komen graag een kop koffie drinken en vertellen je alle ins-and-outs.

Pssst… aanmelden is helemaal gratis en zonder verplichtingen!

Voor
gastouders

Jouw uurtarief, je werkdagen en werktijden bepaal je helemaal zelf. Je bent als gastouder flexibel en je kunt je werk ideaal combineren met je gezin of zelfs een andere baan. Jouw inkomen is dus afhankelijk van o.a. je tarief, hoeveel dagen je werkt en hoeveel kinderen je opvangt, welke kosten je maakt en de services die je aanbiedt.

Je vangt maximaal 6 kinderen van 0-13 jaar per dag op, waarvan 5 kindjes van 0-4 jaar. De eigen kinderen (tot 10 jaar) moeten in deze aantallen meegeteld worden. In totaal vang je maximaal 4 kinderen van 0-2 jaar op, waarvan maximaal 2 baby’s (0 jaar).

Als gastouder verdien je al snel minimaal € 1.000,= per maand (5 kinderen 1 dag/week), oplopend tot meer dan € 5.200,= (5 kinderen 5 dagen/week)! Wil je weten wat jouw inkomen zal zijn? Check dan snel deze Inkomenstabel gastouder.

Bruto en netto
inkomen

Jouw inkomen is een bruto inkomen. Dat wil zeggen dat dit inkomen verminderd wordt met de belastingen die iedereen in Nederland verplicht is te betalen. Hoeveel belasting er van jouw inkomen af gaat, is afhankelijk van een aantal factoren: Werk je wel/niet als zelfstandig gastouder? Heb je een koop/huurwoning? Heb je wel/niet een fiscale partner?
Dit klinkt allemaal heel spannend. No worries! Wij hebben ruime kennis over belastingen, zelfstandig ondernemen en fiscale voordelen. We begeleiden je en adviseren waar gewenst, zodat jij met een gerust hart geld kunt verdienen.

Wel of niet werken als
zelfstandig gastouder?

Gastouderschap is een erkend beroep. Je kunt als gastouder werken als zelfstandig ondernemer, maar dat hoeft niet. Aan jou de keuze wat het beste bij je past. Het verschil zit met name in hoeveel belasting je moet betalen.

Voor onze gastouders hebben wij een speciaal gratis starterspakket, boordevol informatie over werken als zelfstandig gastouder, de voordelen, handige checklists en formats.

Wil je meer weten over werken als zelfstandig gastouder? Mail ons dan op info@villa-nana.nl of bel/whatsapp op 06-14 633 643.

Word gastouder bij Villa Nana!

Gastouderopvang is professionele opvang. Het is niet zomaar ‘even oppassen’. Nee, gastouders bieden een ontzettend grote bijdrage aan de ontwikkeling van jonge kinderen. Het is bewezen dat kinderen die naar een gastouderopvang gaan zelfverzekerder, sociaal vaardiger en communicatief vaardiger zijn, vergeleken met kinderen die niet naar een gastouderopvang gaan. Kinderen leren, spelen en ontwikkelen zich in de huiselijke en warme omgeving van de gastouder, draaien mee in het gezinsleven en leren omgaan met huisdieren (als de gastouder huisdieren heeft).

Ben jij ook zo gek op kinderen, wil je meer quality time voor je eigen gezin en je eigen werkdagen- en tijden bepalen? Dan is gastouder worden zeker geschikt voor jou! Je kunt met heel veel (mbo/hbo) diploma’s starten als gastouder; check de Diplomalijst gastouder of jouw diploma geschikt is. Heb je geen geschikt diploma? Geen probleem! Dan kun je binnen maximaal 6-8 maanden jouw gastouderdiploma via ons behalen.

Aan welke eisen moet
een gastouder voldoen?

Gastouderopvang is erkende kinderopvang en daardoor worden er kwaliteitseisen gesteld om de kwaliteit van de opvang hoog te houden. Er worden aan zowel de gastouder (diploma en ehbo-certificaat) als de opvanglocatie (veiligheid, kwaliteit en gezondheid/hygiëne) wettelijke eisen gesteld. Tevens moet de gastouder in het bezit zijn van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Naast deze wettelijke eisen, hebben wij nog een aantal aanvullende eisen die wij stellen aan onze gastouders en de opvanglocatie. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze gastouders bewuste keuzes maken op gebied van speelgoed, voeding, activiteiten en hygiëne. Deze aanvullende eisen staan in ons pedagogisch beleidsplan, dat elke gastouder aangereikt krijgt.

Voldoet de gastouder aan alle eisen? Top! Dan regelen wij jouw registratie in het Landelijk Register Kinderopvang en mag je starten als gecertificeerd gastouder.

Want: veilig spelend leren, daar draait groter worden om.

Gastouderraad

Als gastouder werk je in het algemeen alleen (sommige gastouders hebben een vrijwilliger of stagiaire die komt helpen). Daarom is het prettig om af en toe te kunnen sparren met een collega-gastouder. En dat is precies de reden waarom wij onze gastouderraad hebben opgericht!

De gastouderraad is een groep gastouders dat een paar keer per jaar (fysiek of online) bij elkaar komt om samen op een open, prettige en laagdrempelige manier te praten over diverse onderwerpen. Denk daarbij aan het laatste nieuws/trends, ons beleid, casussen uit het dagelijkse leven, opleidingen enz. 

Elke gastouder is vrij om deel te nemen aan de bijeenkomsten, die overigens gratis en zonder verplichting zijn. Gewoon, informeel, onder het genot van een hapje en een drankje.

Gastouderopvang Maastricht Limburg Heerlen Sittard Treebeek Geleen Stein Meers Elsloo Meerssen Bunde Beek Horn Landgraaf Schin op Geul Ulestraten Valkenburg Schinveld Margraten Eijsden Gronsveld Cadier en Keer Hoensbroek Nuth Berg en Terblijt Rothem Brunssum Urmond