Als gastouder wil je je onderscheiden van andere gastouders en kinderen een fijne opvang bieden. Net zoals jij je wilt onderscheiden, willen wij dat ook. Service, kwaliteit, professionaliteit, kennis en persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel.

Daarom selecteren wij onze gastouders met zorg. Wij willen namelijk alleen de beste gastouderopvang geven aan kinderen; het is immers het kostbaarste bezit van ouders en kinderen verdienen het om zich in een veilige omgeving te kunnen ontwikkelen.

Als je gastouder bent (of word) bij Villa Nana, dan word je geselecteerd op basis van jouw ervaringen, jouw visie op kinderopvang, je motivatie en eventuele referenties.

Daarbij zorgen wij ervoor dat onze gastouders en de opvanglocatie voldoen aan de wettelijke vereisten. Natuurlijk staan wij altijd klaar om jou te coachen en te begeleiden bij vragen en bieden wij geregeld workshops en opleidingen aan. Indien jij het graag wil, kan je je specialiseren in diverse onderwerpen die aansluiten bij je persoonlijke opvangsituatie.

Naast de kwaliteitseisen die de overheid aan gastouderopvang stelt, hebben wij nog een aantal aanvullende eisen die wij stellen aan onze gastouder.

Gastouder, gastouderbureau en de ouders

Wij hebben nauw contact met onze gastouders, om zo de kwaliteit en de professionaliteit van de opvang van de kinderen te kunnen verzekeren. Het kan natuurlijk zo zijn dat een ouder vragen heeft en graag een gesprek wenst met ons, de gastouder of met beiden. Dat kan! In alle situaties en bij elke vraag staan wij voor jou en de ouders klaar.

Wij bemiddelen tussen jou en de vraagouder, helpen bij klachten en problemen en zorgen voor een prettige, open communicatie tussen alle partijen. Daarbij staat het welbevinden van het kind centraal.

Kernbegrippen

Eerlijkheid, openheid en wederzijds vertrouwen zijn onze kernbegrippen als het gaat om de samenwerking tussen ons, onze gastouders en de ouders. Het is van belang dat alle drie de partijen goed samenwerken, om de opvang voor elk kind zo optimaal mogelijk te laten zijn.