Nog geen diploma? Kies dan voor onze diploma-route!

…en start als erkend gastouder.

Wil je graag gastouder worden, maar heb je geen diploma dat in de diplomalijst staat? Dan kun je via Gastouderbureau Villa Nana een speciale diploma-route volgen en op die manier, tegen een aantrekkelijke prijs, je diploma Helpende Zorg en Welzijn voor Gastouders behalen.

De diploma-route die wij aanbieden voor onze nieuwe gastouders, wordt in samenwerking met ROC Rivor aangeboden. ROC Rivor is een erkend opleidingsinstituut in Nederland.

Een diploma-route, wat is dat?

Een diploma-route is anders dan het volgen van een volledige opleiding. Bij een diploma-route wordt gekeken naar jouw ervaringen in de praktijk en tevens mag je direct examen doen. Je hoeft dus niet de schoolbanken in en lessen te volgen, of uren lang te studeren om examens te kunnen maken.

Toelatingseisen

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je spreekt en schrijft Nederlands op niveau 2F of hoger
  • Je voldoet aan de wettelijke vooropleidingseis en kunt dit aantonen met een kopie van je diploma. Of je beschikt over voldoende praktijkervaring, zodat je in aanmerking komt voor een toelatingsonderzoek.
  • Aantoonbare ervaring in het oppassen op kinderen, het liefst in diverse leeftijden. Heb je zelf kinderen (minimaal 2 jaar oud), dan heb je in de afgelopen 2 jaar minimaal 100 uur oppaservaring opgedaan, waarvan minimaal 50 uur in het afgelopen jaar. Heb je zelf geen kinderen, dan heb je in de afgelopen 2 jaar minimaal 400 uur oppaservaring opgedaan, waarvan minimaal 100 uur in het afgelopen jaar.
  • Je hebt voldoende praktijkervaring met alle aspecten waar een gastouder mee te maken krijgt. Een overzicht van de vereiste praktijkervaring vind je hier.
  • Ervaring in communiceren met ouders, het gastouderbureau of andere betrokken partijen.

Examens

Voor het behalen van jouw diploma moet je 3 examens maken en een praktijkexamen afleggen.

Hoe lang duurt de diploma-route?

Afhankelijk van hoe snel jij jouw ervaringen kunt aantonen en wanneer de centrale examens afgenomen worden, kun je binnen enkele weken tot maximaal 8 maanden jouw diploma behalen.

Wat zijn de kosten?

De totale kosten van de diploma-route zijn € 1175,=. Daarbij investeer je in jezelf door een erkend diploma te halen en daarom profiteer je van extra belastingvoordeel van maximaal 35%. Je mag namelijk je de opleidingskosten indienen bij je jaarlijkse inkomstenbelasting-aangifte van de Belastingdienst.

Wil je meer informatie over onze diploma-route, zodat je je diploma Helpende Zorg en Welzijn voor Gastouders kunt halen en direct kunt starten als erkend gastouder bij Villa Nana? Vraag dan hieronder meer informatie aan.